slaapproblemen

Slaapproblemen?

Slaapproblemen, heb jij er ook last van? Je bent misschien tot laat bezig of zit nog op je mobiel of andere beeldschermen? Dan is er een grotere kans dat je moeilijk kan inslapen of ’s nachts wakker ligt. Maar er zijn natuurlijk ook andere oorzaken waardoor je slecht slaapt. Te veel dingen in je hoofd, je maakt je zorgen en de stress loopt op. Vermoeidheid lijkt een stille epidemie, waar je vaker last van kan krijgen.

Slaapproblemen en ziekten

Onderzoek toont aan dat het belang van slaap waarschijnlijk ook door jou wordt onderschat! Terwijl slaaptekort en slaapproblemen juist verband kunnen houden met allerlei (vage) klachten en ziekten. Prikkelbaar om kleine dingen, ongeduldig, hangerig, maar ook vatbaarder voor verkoudheid, griep, allergieën en een groter risico op allerlei ziekten.

Je weer fit voelen

Wat is de waarde van slaap? Net zoals eten, frisse lucht en water, is slaap essentieel om je fit en gezond te voelen. Onderzoek toont direct verband aan tussen slaaptekort, slechte (school)prestaties en hypergedrag. Meer slaap betekent per definitie dat je je blijer gaat voelen, meer vertrouwen krijgt, je beter kan concentreren, dingen kan onthouden en presteren. Maar waarom?

Je hersenen werken als jij slaapt

Jouw hersenen – helemaal als je nog in de groei bent – hebben tijd nodig om alle ervaringen te verwerken en te verplaatsten naar andere delen van de hersenen. En ze doen dit alleen als jij slaapt! Heb je slaapproblemen, voel je je geregeld moe, futloos of ben je juist hyper, we kijken samen naar de oorzaak van jouw probleem.  Zodat we met de juiste middelen ervoor zorgen dat jij je straks weer beter voelt. Zoals jouw hartcoherentie verhogen bijvoorbeeld.

Kom eens langs

Heb je nog vragen of wil je een luisterend oor? Schroom niet om contact op te nemen. Ik vertel je graag wat ik voor je kan doen.