meditatie&mindfulness

meditatie en mindfulness

Met onze huidige lifestyle en grote nadruk op zogenaamde ‘mentale processen’ heb je te maken met veel prikkels van buitenaf die stress kunnen geven. Dan is het soms moeilijk om goed te luisteren naar wat er in jou gebeurt. Meditatie en mindfulness oefeningen kunnen jou helpen ruimte te creëren tussen wie je bent en wat je doet.

stil zijn

Met meditatie en mindfulness oefeningen krijg je een tool in handen die jou helpt toe te zien op de werking van ons denken en hoe daar los van te komen. Je leert dat deel van jouw hersenen te gebruiken dat kan toekijken op gedachten, emoties, verwachtingen, oordelen en angsten zonder er direct verstrikt in te raken.

meditatie en mindfulness in mijn praktijk

Al meer dan 30 jaar, zowel in mijn eigen leven, als in mijn praktijk, maak ik gebruik van meditatie en mindfulness technieken. Steeds meer mensen ervaren dat het een tool is voor het leven. Een kwartiertje is zo wegge(z)appt, maar 15 minuten stil zijn elke dag kan je leven veranderen.

jouw hersenen ontspannen

Meditatie leert jou ook beter luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft en zo kan je bijvoorbeeld eerder ingrijpen als stress oploopt. Ook creëer je meer alfa golven, of terwijl ontspanningsfrequenties in jouw hersenen. Je leert te ontspannen en alert te zijn tegelijkertijd. Meditatie en mindfulness kan een mooie ondersteuning zijn van de behandeling, als jij dat wilt natuurlijk.