over psycholoog Marcus van den Roovaart

psycholoog Marcus van den RoovaartMarcus van den Roovaart

Mijn naam is Marcus van den Roovaart en ik ben met een brede interesse bevlogen van mijn vak. Als psycholoog, coach, groepstrainer én als mens. Ik vind steeds meer waarde in wat ik doe en kan bijdragen aan kwaliteit van leven voor anderen. Klanten die ik help zeggen meer energie, voldoening en balans te ervaren in hun leven.

Wat mensen beweegt

Ik werd uitgeloot voor medicijnen. Gelukkig maar, want psychologie bleek de studie waarin ik mijn diepe belangstelling voor wat mensen beweegt, kon onderzoeken. Ik richtte me in mijn specialisatie op het verband tussen hersenen, bewustzijn en gedrag. Hoe onze denkpatronen ons gedrag en onze werkelijkheid vormen. En hoe we die ten positieve kunnen veranderen.

Ruim dertig jaar ervaring

Ondertussen heb ik ruim veertig jaar werkervaring en kan mensen daar hulp bieden waar nodig. Bij een psychische onbalans of stoornis, bij een persoonlijke ontwikkelingsvraag, zowel privé als op de werkplek. En in het trainen van teams binnen organisaties. Dat vind ik het mooie aan mijn vak. Alles is met elkaar verbonden. Werk staat nooit los van privé. Stress op je werk neem je mee naar huis. En andersom: relatieproblemen of een heftige gebeurtenis spelen door in je werk. Mijn grootste voldoening zit hem bij iedereen die ik dichter bij zichzelf kan brengen. In leven én werk.

Verdieping en verbreding

Uitgangspunt voor de behandelwijze van Marcus van den Roovaart is de overtuiging dat jij in staat bent jezelf te helen.  Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe behandelmethoden die je daarin kunnen ondersteunen. Naast onze gesprekken kan ik eventueel gebruik maken van  hartcoherentie-training en Nestherapie. Maar ook bijvoorbeeld meditatietechnieken kunnen een behandeling ondersteunen, als cliënt en klacht er geschikt voor zijn.

Heb je nog vragen? Bel Marcus van den Roovaart

Aarzel niet om mij, Marcus van den Roovaart, te mailen of te bellen.