neurofeedback training

neurofeedback Harderwijk

Wat is neurofeedback

Als je dingen doet, denkt of voelt zijn je hersenen aan het werk. Je voelt ze niet, maar ze besturen je lichaam wel degelijk. En net zoals je spieren kan trainen door te sporten, kan je ook jouw hersenen trainen. Met neurofeedback.

Neurofeedback en AHDH

Als je brein niet helemaal goed zijn werk doet, geeft dat klachten. Leerproblemen, moeite met concentreren, dingen onthouden, plannen, organiseren en timen. Dat heeft te maken met je hersengolven. Soms zijn deze in bepaalde gebieden te traag, of juist te actief. En klachten zoals bij AD(H)D, hangen hier nauw mee samen.

Met neurofeedback kan je deze processen positief beïnvloeden. Doordat je de hersenen leert beter hun taken uit te voeren. Zo kan je je aandacht verbeteren en meer controle krijgen over je hersengolven en dus over jezelf!

Hoe ziet een neurofeedback behandeling eruit?

Je zit in een gemakkelijke stoel voor een beeldscherm. Ik plak een aantal sensoren op je hoofd om je hersengolven te meten. Omdat je ze niet kan voelen krijg je dit op een beeldscherm te zien. En elke keer als een hersengolf het goed doet, wordt dit met een filmpje of muziek positief beloont. Zo gaan je hersenen zich aanpassen.

Voor wie neurofeedback?

Neurofeedback kan je klachten verminderen of verhelpen. En het brengt je brein altijd meer in balans. Zowel volwassenen als kinderen (vanaf 8 jaar) kunnen met neurofeedback werken. Het aantal sessies verschilt per persoon en de klacht.

Met persoonlijke begeleiding snelst resultaat

Mijn ervaring is dat neurofeedback het best en snelst resultaat geeft in combinatie met begeleidende gesprekken. Opdat je meer inzicht krijgt in jouw gedrag dat samenhangt met de te snelle of trage hersengolven. Daarom zal ik bij kinderen ook in nauw overleg zijn met de ouders en soms de school.

Ik kan me voorstellen dat je hier nog wel meer vragen over hebt, aarzel dus niet om te bellen, of te mailen.