cogmed training

Cogmed voor aandachtsproblemen bij ADHD

Cogmed is een goede optie als je kind moeite heeft op school mee te komen en kampt met aandachtsproblemen zoals met AD(H)D). Het helpt je beter te leren “denken”, minder af te laten afleiden en je aandacht vast te houden. En ook prioriteiten te stellen, in te schatten , te plannen en organiseren. Belangrijk dus. Niet alleen op school of op je werk, maar ook thuis, met sporten of bijvoorbeeld in het verkeer.

Cogmed wetenschappelijk bewezen

Cogmed is een wetenschappelijk onderbouwde training voor het vergroten van je werkgeheugen. Want voor je concentratie en het oplossen van problemen bijvoorbeeld is het belangrijk dat je langer informatie vast kan houden in dit werkgeheugen. 
Cogmed is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt en dus niet alleen voor mensen met aandachtsstoornissen of hersenbeschadigingen.

Trainen doe je thuis

Je doorloopt elke dag een programma waarin je verschillende oefeningen krijgt. Sommige oefeningen zijn gericht op je visuele andere op het verbale werkgeheugen. De trainingsperiode duurt vijf weken. Dit kan je gewoon thuis doen. Onder mijn begeleiding als gecertificeerd cogmed coach. Meestal kom je dan een keer per week bij mij in de praktijk, en kijken we samen hoe het gaat. Maar dit kan ook telefonisch.

Resultaten blijvend

Cogmed draagt bij aan een betere aandacht en betere prestaties. Het leidt tot een verbetering van impulsiviteit en hyperactiviteit. Je krijgt dus meer controle over je eigen gedrag. Hoogwetenschappelijk onderzoek en ervaring leert, dat het aanzienlijke en langdurige positieve resultaten geeft met betrekking tot het algehele cognitieve functioneren.

Vergoed?

Het is een onderdeel van psychologische zorg en wordt door sommige verzekeringen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Ook wordt het steeds vaker toegepast in het onderwijs , of ingezet bij bedrijven.

Kom langs bij Cogmed coach

Als je vragen hebt,  bel of mail me en maak een afspraak