kindertherapie

Kindertherapie iets voor jou?

Kindertherapie is een goede ondersteuning als het niet zo goed gaat met je kind en je de grip op zijn of haar ontwikkeling een beetje kwijt raakt. Het ene kind trekt zich terug. De ander wordt juist druk of boos. Je vertrouwen als ouder wordt op de proef gesteld en dat kan zijn weerslag hebben op het gezin.

 Wacht niet te lang

Als je je zorgen maakt, zoek dan hulp. Bij kindertherapie is het belangrijk dat jouw kind een goed gevoel heeft bij de behandeling. Kinderen zullen, net zoals volwassenen, zelf veel moeten investeren in de kindertherapie. Een goede vertrouwensband is een voorwaarde. Samen bouw ik aan een optimale leeromgeving: in de praktijksessies, in gesprekken met ouders en op school met de leerkracht.

Meerdere behandelvormen mogelijk

Ouders hebben vaker behoefte aan meer informatie. Bijvoorbeeld over behandelvormen met aangepaste voeding of fysieke- en mentale ontspanningstechnieken. Ook hersenactiviteit training, zoals cogmed training en aangepaste opvoedingsschema’s. Dit geeft je als ouder meer vertrouwen, wat de kindertherapie ook direct ten goede komt.

Diagnose AD(H)D of PPD-NOS?

Kinderen worden tegenwoordig snel gediagnosticeerd. AD(H)D, PDD-NOS of andere stoornissen, op basis van ingevulde vragenlijsten. Ik heb meer informatie nodig. Een scherpe diagnose kan zaken uitsluiten en zo sterk bijdragen aan het sneller vinden van de optimale behandelmethode.

Neuropsychologische tests

Diagnoses zoals AD(H)D of PDD-NOS zijn ingrijpend en hebben verstrekkende gevolgen. Ik neem daarom bij kinderen neuropsychologische tests af. Of een EEG. Om nauwkeuriger de mogelijke oorzaken van het afwijkende of ongewenste gedrag te kunnen bepalen. Vervolgens zal ik gericht én met meer kans op succes verschillende behandelvormen inzetten.

Veel ervaring met kindertherapie

Ik heb kinderen altijd met veel plezier en blijvend succes behandelt. Bel me, ook als je vragen hebt.