angstklachten

Angstklachten therapie psycholoog HarderwijkAngstklachten

Angst kennen we allemaal. Angst hebben we zelfs nodig. Om goed te reageren op gevaar, om situaties voor te zijn, en zelfs om te overleven. Maar wat als je angst steeds meer met je aan de haal gaat? En buiten alle reële gevaren om angstklachten een probleem worden?

Controle verliezen

Het dreigt een vicieuze cirkel te worden waar je niet meer uit komt en je wordt steeds angstiger voor de angst zelf. Je kan wel beredeneren dat je angstklachten niet zo erg zijn, maar het gevoel van angst steekt steeds weer de kop op. Je grootste angst is misschien wel de controle over jezelf en je leven te verliezen.

Angst je leven beheersen

Angstklachten komen vaak voort uit deels onverwerkte ervaringen, of terwijl trauma’s uit het verleden. Als je je hier niet bewust van bent, kleurt het hoe je de dingen NU beleeft en vooral waarneemt en ga je situaties uit de weg. En angst kan dan steeds meer je leven gaan beheersen.

Angst je metgezel

Angst hebben we allemaal. Angstklachten zijn een van de meest voorkomende problemen van deze tijd. Ik ken verschillende behandelmethoden om je angst onder ogen te durven zien, en deze je metgezel te maken in plaats van je vijand. Daar waar je jezelf saboteert, nemen we onder de loep en we werken samen aan het herstellen van je zelfbeeld. Om er beter uit te komen.

Praat over angstklachten

Praten over je angstklachten is de eerste stap. Je hoeft je niet te schamen, integendeel; er is moed voor nodig om toe te geven dat je er zelf niet meer uitkomt. Maar het levert direct iets op en is al een eerste stap in de goede richting.

Herken je jezelf hierin, heb je hulp nodig of heb je alleen maar een vraag, bel of mail me.