ADHD en ADD behandeling

ADHD, ADD behandeling psycholoog Harderwijk

Iedereen is uniek

Ieder kind heeft een uniek profiel. Daarom werk ik niet met algemene labels voor gedragsproblematiek, zoals bijvoorbeeld bij ADHD en ADD. Alle factoren samen creëren een disbalans en dit heeft meerdere uitingsvormen én leidt tot verschillend afwijkend gedrag. Zowel op het emotionele vlak, in de motorische ontwikkeling als op het gebied van concentratie, planning, timing, organisatie en inschatting.

Hoe werken jouw hersenen?

We hebben te maken met verscheidene hersenstructuren en verhoudingen van disfunctioneren. Er kan een disbalans zijn in éen hersensysteem, maar ook in meerdere tegelijk. En ook nog beïnvloeden deze elkaar onderling! Complex dus.

ADHD en ADD behandeling

Mijn manier van bijvoorbeeld ADHD en ADD behandeling wordt dus door meerdere factoren bepaald. Ik stel voor jouw kind een specifiek behandelprogramma op. Zo kan Cogmed een goede methode zijn, maar ook weerbaarheid kan een rol spelen bij gedragsproblematiek. Met aanpassingen van de voeding bijvoorbeeld.

Medicatie een oplossing?

Soms kan het inzetten van medicatie tijdelijk noodzakelijk zijn voor het behandelen van ADHD en ADD. Maar dit is niet mijn uitgangspunt. Medicatie brengt disbalans in het lichaam en belemmert de groei. Het verstoort zowel fysieke processen, als het contact met je gevoelsleven. Terwijl dit juist van levensbelang is om op te groeien tot een evenwichtig mens. Medicatie staat op de langere termijn dan ook de ontwikkeling van de eigen identiteit in de weg.

 ADHD en ADD behandeling op maat

Mijn uitgangspunt is behandelmethoden in te zetten die juist het zelfgenezend vermogen ondersteunen en versterken. Het probleem niet symptomatisch maar oorzakelijk behandelen. Zodat ontwikkeling en groei diepgaand en blijvend zijn.

Bel voor meer informatie

Heb je nog vragen, schroom niet om contact met mij op te nemen. Ik sta je graag te woord. Je kunt ook een afspraak maken voor een orienterend gesprek. Wij kijken dan samen wat de beste route kan zijn voor jouw kind.